maanantai 7. marraskuuta 2016

Raila työpäiviä

Tänään hotellinomistajan pyynnöstä valmistimme pizzapohjan ja pizzakastikkeen. He halusivat uudistaa ja arvoida pizzan makua. Pohja oli hyvä ja melko ohut. Talon pizzassa pohja oli paksumpi, mutta täytteiden kanssa sekin oli hyvä. Suunnittelemani pizzakastikkessa oli mukavasti makuja, mutta se kaipaa hieman suolaa lisää... huomenna jatkamme pizzan kehittelyä kokin ja hotellin omistajan kanssa. Teemme myös pasta bolognesen eurooppalaiseen tapaan.

4.11
Tänään valmistimme pizzapohjan taikinasta, joka oli ollut pakastimessa. Pizzapohja toimi ja taikina kohosi hyvin. Uuni oli hieman tehoton ja pizza vaati pitkän kypsymisajan. Omistaja piti parempana rapeaa pohjaa ja on vielä tekemättä.
Valmistimme myös pippuripihvin afrikkalaiseen tapaan. Se oli todella erilainen kun miten meillä se valmistetaan. Kastike oli ruskean kastikkeen tapainen ja pippuria oli vain kastikkeessa. Se ei vastannut eurooppalaista makutottumusta.

Lauantaina ensin mennään tarangireen ja sitten Ngoro ngoro safarille. 

Ruoka ja hinta
Ravintolassa ruoka on hyvää ja esim. Kanaburrittoannos ranskalaisilla perunoilla maksaa 19500 shillinkiä. Euroina hinta on  n. 8€. Paikallinen olut maksaa n. 3000 shillinkiä eli euroina se on n. 1,3€. Pizza maksaa täällä hotellilla 12000 shillinkiä eli euroina se on n. 6€.
Eräänä iltana söin hotellilla kana- nuudelikeittoa ja paahtoleipää. Se annos maksoi 5000 shillinkiä ja euroina annos oli 2,10€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti