perjantai 4. marraskuuta 2016

Torstai aamu alkoi reippaasti 7.00 aamupalalla ja 8.00 aloitettiin työt.  Eilen olin Anan ja Goodlivan kanssa tässä samassa talossa missä mekin asumme.  Tänään tapasin Maryn ja Estan ja työpaikkana oli toinen talo jossa sijaitsee hotellin parhaimmat huoneet ja sviitit.  Sviitit hotellilla ovat todella isoja , toki niukasti kalustettuja mutta ihan ok.

Estan toinen kerroshoitajista  on toiminut jo 8 vuotta hotellilla. Työskentelynopeus oli hieman toisenlainen ja aloin jo minäkin ymmärtää miksi kenelläkään muulla ei hiki virtaa pitkin päätä, kuin minulla. Turha nopeasti liikkuminen aihettaa vain hikeä, hikeä ja hikeä. Ja kaikki minun tuntevat tietävät minun "ripeän" kävelytyylin..... Lämpöä + 30 ja hotellihuonesita oli otettu ilmastointi pois.  Jouduin siis joka välissä kuivattelemaan pääni ja koko kropan tuulettimen avulla ja sekös porukkaa nauratti 😀😀
Huoneiden siivouksessa huomio kiinnittyi jälleen kerran  hygieeniseen työtapaan , ergonomiaan ( selkä kipeä kahden päivän jälkeen) ja  työvälineisiin . Näillä helpotettaisiin kuitenkin melkoisen raskasta kerroshoitotyötä.

Olen nähnyt hotellin huoneiden siivouksen ja ajatuksena on , että tekisin huonesiivouksesta
 - välttämätön tehdä toisin listan -  jonka sitten toivottavasti hotellilla ottavat käyttöönsä.

Ehdittiin siinä töiden lomassa opetella suomi- swahili sanastoa.
mto= tyyny
pazia = verho
taulo = pyyheliina
karibu = ole hyvä
asante = kiitos
jambo = mitä kuuluu , ja paljon muita sanoja , niin ja hauskaahan oli minulla mutta luultavasti Marylla ja Estalla vielä enemmän.

Päivinä päätteeksi käytiin ulkona syömässä , tuliaisostoksilla ja samalla ostettiin itsellemme tulevan viikonlopun Safaria varten oikein safarihatut. Ennen hotellille tulemista ehti tulla jo pimeä ja olihan melkoista seikkailua pimeällä ylitellä tietä jossa autoja riitti. Takasin hotelli tultiin taksilla kun paikallisetkin olivat Railalle varoitelleet pimeällä kulkemista.  Taksi saatiin ja oli ihan oikea taksi joten tinkaamaan maksusta ei tarvinnut alkaa.

Ruokaillessa alkoi vähän sataa ja salamoida . Nyt muutaman kerran valot vilkkuivat joten kaivettiin taskulamput esiin josko pimeys yllättää.

Huomenna menen pesulan puolelle ja illaksi meidät on kutsuttu päivälliselle hotellin omistajaperheen kanssa.  Sitä ja unta odotellessa 😴😴
Ps. Mari toi meille juuri hetki sitten  japanilaisen rentoutuslasstarin jonka laitoimme pohkeisiini helpottamaan meidän huomista päivää , kiitos Mari 👌




1 kommentti: