perjantai 4. marraskuuta 2016

Tänään perjantaina työskentelin hotellin omassa pesulassa. Pesulassa on  machine  yakufulia , mashine kukausha, mashine kupasi , mashine pas ja mashine kamua. Eli pesukone, kuivausrumpu, mankeli,silitysrauta ja linko.

Aamuyöt aloitimme Messen kanssa hakemalla huoneista pestävät petivaatteet ja pyyheliinat.  Sähköt ovat täällä välillä epävarmasti saatavilla joten koneista max. kaksi voi olla päällä yhtäaikaa .  Tästä huolimatta sähkökatkoja tänäänkin on tullut toistakymmentä.  Koneet vain pysähtyy ja ohjelma jatkuu kun sähköä on taas saatavilla jos jatkuu . Tänään sähköä ei oikein aamupäivän aikana tullut riittävästi joten vain pesukone pyöri ja pyykit vietiin narulle kuivumaan. 

Pesimme myös kahden aurinkotuolin pehmusteet. Pehmusteiden  pois ottaminen oli työlästä ja takaisin laittaminen vielä haastavampaa .  Hienosti Messe työnsä osaa ja näppärästi pehmusteet sai takaisin minäkin sain hieman siinä häntä auttaakin.

Aamupäivän aikana oli  aikaa jutella.  Eilen henkilökunnalla oli viikkopalaveri ja siellä palkittiin kuukauden työntekijä, hienoa kannustamista työnantajan puolelta.  Kyselin Messeltä heidän työskentelyajoista . Työtä tehdään kuusi päivää viikossa ja 9 tuntia päivässä .  Lomaa heillä on vuoden työssolonjälkeen yksi kuukausi ja heillä ymmärtääkseni on käytössä 12 kuukautta jolloin vuoron perään ollaan lomalla .☀️☀️

Hotellin asiakkaat voivat myös tuoda pestäväksi vaatteensa pesulassa maksua vastaa.  Pyykit pestään joko koneella tai asiakkaan toiveesta käsin.  Tänään Messe pesi
käsin erään asiakkaan pyykit ja näppärästi sen teki. Messi kertoi , että näin heillä pestään kotona kun ei ole koneita . Käsin peseminen tapahtui kuin olisi jotain dokkaria Aftikasta katsonut , mutta sain olla dokkarin pätkässä mukana. En tosin saanut pyykkiä pestä , eivät sanoneet mutta liekö ajattelelivat , että en osaa tehdä. 

Päivän päätyttyä saldona yksi koneellinen pestyä pyykkiä jotka vietiin kuivaamaan narulle. Kaksi aurinkotuolien pehmustetta pestynä ja paikoilleen laitettuna. Lisäksi kahden asiakkaan käsin pestyt pyykit. Sähköt eivät palanneet ennen työpäiväni päätyttyä joten paljon pesemätöntä pyykkiä jäi eikä mitään ehditty jälkikäsitellä. Huhu huh minua olisi kyllä ahdistanut mutta Messe osasi omalla paikallisella tavallaan ottaa asian, Hakuna matata 😀
Illalla meidät kaikki neljä oli kutsuttu päivälliselle hotellin omistajien toimesta. Hotellia pyörittää perheyritys mama, miniä ja serkku.  Asuri ( miniä) haki meidät puoli seitsemän hotellilla ja vei meidät paikalliseen ravintolaan syömään paikallista ruokaa. Mukana oli myös meidän yhteyshenkilönä toimiva hotellin esimies.

Ruoka oli maittavaa , paahdettua villikanaa  ja tavallista kanaa , lisukkeena ransakalaisia , paahdettua banaania ja haudutettua kaalta. Kyllä villinä ja vapaana juokseva kana on maukkaampaa.  Ilta hurahti aivan loistavan emännän johdolla. Saimme tosi paljon  tietoa ja hienoja ajatuksia Tanzaniasta, turismista, bisneksestä , uskonnosta ja monesta muusta asiasta.

Nyt mahan viereen maate huomenna alkaa vapaa viikonloppu , herätys klo 05.00 ja safarille mars 🐘🐉🐅🕷🐗






Lähetetty iPhonesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti