keskiviikko 2. marraskuuta 2016


Lentomme Amesterdamin kautta Moshiin lähti Helsinki-Vantaa lentoasemalta maanantaina 31.10 klo 7.00.  Isoja ja pieniä perhosia vatsassa , löysimme Railan kanssa toisemme kentältä ja turkulaisetkin kyselivät WhatsApissa missä tavataan.  Mukaan Tansaniaan samalla lennolla tuli Turusta ja Tampereelta  Mari ja Päivi opet  mukanaan opiskelijoita,  jotka jäisivät Tansaniaan työssäoppimaan  jouluun saakka.


Lentomatka
Lento Amsterdamiin meni melkein huomaamatta aamupalaa syödessä ja tulevaa reissua miettiessä. Koneen vaihtoaika oli noin tunnin verran ja iso Schipholin kansainvälinen  lentokenttä oli kokemus sinällään. Löysimme oikein terminaalin  mutta muutamia kertoja väännettiin oikeaa ja paikallista ja vielä Suomenkin aikaa.  Railan kello oli Suomen ajassa, minun puhelimen kello päivittyi vasta kun WiFi alkoi toimia  ja Amesterdamin aika oli ihan oikeassa . 

Lento Moshiin  kesti kahdeksan tuntia. KLM henkilökunta oli ystävällistä ja ruokaa tarjoiltiin melkein parin tunnin välein.  Lento  oli paikoitellenkuin olisi perunapelloilla lennetty sen verran kuoppaista meno oli. Pitkälentomatka mietitytti, että kuinka sitä aikaansa saa kulumaan. 


 



Ei huolta ruokailun välit torkuttiin , katseltiin elokuvia ja pelattiin Haluatko miljonääriksi. Miljonäärejä meistä ei tullut ja sovittiinki , että syynä oli joko Railan huono englanti ja minun huono tieto tai sitten toisinpäin 😂
   



Moshi
Vihdoin laskeuduimme  19.30 paikallista Kilimanjaron kansainväliselle lentoasemalle. Pimeys oli jo laskeutunut eikä kenttääkkään ihan Shanghain valot valaisseet , mutta lämmintä riitti. Kentällä meitä oli ensimmäisenä vastassa työviisumin ostamien ja passintarkastukset . Kömmimme Railan kanssa melkein viimeisenä koneesta ulos joten olimme tietysti melkein viimeisenä viisumijonossa.  Tästä huolimatta joku ehti vielä meidä edelle . Olimme päättäneet ottaa paikallisen elämänmenon tavaksi joten eihän meitä laisinkaan haitannut kahden tunnin jonotus. Hakuna matata👍

Kentältä meitä tuli hakemaan Tanzania Volunteerin henkilökunta . Hymyilevää ja ystävällistä väkeä .  Lentokentältä matka hotellille kesti noin puoli tuntia. Oudointahan oli , että ihan väärällä puolella tietä ajettiin ja liikennekulttuuri oli melkoisen vallatonta . Matka sujui oikein hyvin ja hotellilla oltiin puolenyön aikaan , minkä aikavyöhykkeen aikaa sitten olikaan. Unta ei tarvinnut houkutella, lämmin suihku ja pää petiin seuraavaa aamua odotellessa.

Ps.kuvien lataaminen melkein mahdotonta , lisätään kuvia kunhan päästään parempien yhteyksien äärelle




1 kommentti:

  1. Kivaa että lento sujui hiennosti. Nyt ei muuta kun imemään Afrikan ihmeellisiä kokemuksia meille kerrottavaksi ja oppia ottamaan / antamaan siellä keittiössä.

    VastaaPoista