maanantai 7. marraskuuta 2016

Viikonlopun safarin jälkeen , safarin joka muuten oli , amazing trip, työhön
 palaaminen ei tuntunut laisinkaan hankalalta. Hauska reissu takana ja Raila lupasi vielä kirjoittaa blogiinkin jutun monivaiheisesta safarista.

Olin myös tänään pesulassa ja siellä minua vastassa olivat Messe ja Theresa iloisesti hymyillen .  Tytöt olivat olleet koko viikonlopun töissä mutta jaksoivat hymyillä ja olivat kovasti kiinnostuneita minun safarista. Mielelläni heille yritin englannilla ja elekielestä kertoa retksetämme.

Aamun työt alotimme lattioiden moppaamisella, koneiden ja tasapintojen  pyyhkimisellä. Kun perjantaina oli pesulassa ensimmäistä kertaa ymmärsin, että siellä työskentelee yksi työntekijä eli Messe. Ymmärrys lisääntyy ja heillä on pesulassa kaksi työntekijää Theresa oli vain perjantaina vapaapäivävällä.

Seuraava työvaihe olikin taas hakea uima-altaalta aurinkotuolien päälliset pesuun ja niiden takaisin laittamiseen,  työ sujui kuin entiseltä tekijältä .  Sitten lähdettiin huonekierrokselle hakemaan pestävää pyykkiä. Messe kertoi , että osa majoittujista kiipeää Kilimanjarolle . Lauantaisin  tullaan alas ja sunnuntaina uusi ryhmä lähtee kiipeämään. Näinä päivinä huoneissa on eniten vaihtuvuutta joten pyykkiä riittää.  Maanantai aamuna on sitten hiljaisempaa ja vähemmän pestävää.  Tänään sähköt toimivat aivan loistavasti ja saimmekin kaikki pyykit pestyä ja käytettyä kuvausrummun kautta .  Sitten pääsimme mankelin kimppuun. Mankeloinnissa ei mitään uutta eikä erikoista , vikkaminen piti kuitenkin tehdä just presiis oikealla tavalla. Saimmekin kolmestaan ripeästi hommat hoidettua.

Nämä nuoret naiset ovat aivan upeita. Yhteinen englannin kieli haparoi joten olemmekin opetelleet toinen toistemme kieltä.  Tänään opin ihanan swahili kielisen pienen laulun.

" Jambo jambo bwana habari gani nzuri sana wageni mwakaribishwa tanzania yetu hakuna matata " 
ps. transleittorit kehiin ja rytmi oman maun mukaan ☀️

Työpäivän päätteeksi Clevel vei meidät tutustumaan paikallisiin maalaismarkkinoihin. Porukka sai ostettua sieltä kankaita ja mekkoja, mielenkiintoinen vierailu.  Illan päätteeksi kävimme syömässä " viimeisen aterian"  omalla porukalla. Päivi ja Mari matkustavat huomenna koti-Suomeen ja oli mukavaa viettää vielä ilta yhdessä. Yhdessä pohdimme kuinka monisäikeinen maa tämä onkaan. Vastakohtien maa, ystävällisten ihmisten maan, karu ja toisaalla vihreä maa ja kaikkea siltä väliltä.

 Ja juuri kun innostuin , että sähköä oli koko päivän , illalla hotelli pimeni ja hetki ennenkuin  generaattori käynnistyi , fiilisteltiin taskulamppujen valossa 🔦🔦🔦











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti