keskiviikko 2. marraskuuta 2016


Tiistai aamuherätys oli jo 6.30 . Olimme illalla sopineet , että  Clevel, Voluteersin työntekijä tulisi meitä hakemaan ja menisimme tutustumaan Tanzania Volunteersin tiloihin ja samalla tapasimme Lousin, Volunteersin perustajan ja bosssin. Louis esitteli meille tilat ja toimintatapoja .  Talossa majoittuu opiskelijoita vuodessa noin 70. Paikka oli miellyttävä ja löytyihän sieltä myös suomalainen saunakin. 

Talokierroksen jälkeen lähdimme tutustumaan Moshin  keskustaan, vaihtamaan valuuttaa ja etsimää sopivaa ruokapaikkaa.  Clevel vei meidät lounasaikaan suosittuun ravintolaan, jossa oli tarjolla italialaista ja intialaista ruokaa. Ruoka tuli verkkaisesti n. 1 tunnin kuluttua tilauksesta. Ruoka oli kuitenkin hyvää ja sitä oli riittävästi.

Lounaan jälkeen pyysimme tarjoilijaa tilaamaan taksin ja tarjoilija meni kadulle nappaamaan lennosta taksin. Auto tuli viereemme ja saattoi olla, että se " taksi" oli juuri sellainen mitä ei pitänyt ottaa. Sinä ei tainnut olla taksikylttiä... ja kuljettaja yritti saada matkasta  5 dollaria, mutta tingimme hinnan  2 dollariin. Pääsimme turvallisesti perille, mutta kannattaa olla tarkkana. 

Kävimme samalla reissulla Moshin suurimmassa supermarketissa Nakumatissa ostoksilla. Maksun jälkeen ulko-ovella oli vartija, joka tarkisti meidän ostoskuitin ja vilkaisi myös ostoksia. Ja hän laittoi vielä leiman kuittiin. Täällä tulee erilaisia tapoja tutuksi.

Sovimme tänään myös muista käytännön asioista kuten meidän työskentelystä hotellissa. Raila työskentelee hotellin ravintolassa kokin kanssa ja työpäivä alkaa klo 8.00. Huomenna osataan  kertoa tarkemmin työskentelystä. Katsoimme kuitenkin keittiötä ja siellä iso ruostumattomasta teräksestä valmistettu työpöytä kiersi keittiön seinällä U - muotoisesti. Tiskin he hoitavat käsin, tiskikoneita ei siis ole. 
Päivi työskentelee kerroshoitajajien kanssa ,tutustuen työtapoihin, välineisiin , työmenetelmien ja tietysti työkulttuuriin.  Käytiin myös tutustumassa kaikkiin  kerroshoitajiin , nimet vaan ei jäänyt mieleen , ja hotellin tiloihin.  Hieman jännittää miten minulle oikein käy, paikalliset kun puhuvat vielä vähemmän englantia kuin minä, no sitten elekieli avuksi.

Päivä oli mukava ja aurinko paistoi vielä kun palasimme hotellille.  Olimme niin väsyneitä kaikesta näkemästä , että hetki auringossa sitten suihkun kautta hotellihuoneeseen .  Vielä viimehetken rupattelut päivästä, sähköpostien lukemiset ja muut pakolliset yhteydenotot ja uni tuli ennenkin huomasimmekaan.

























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti