keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Tänään olin ravintolan keittiössä töissä ja se oli todella kivaa. Henkilöstö oli todella ystävällistä ja minut otettiin arvostaen vastaan. He ottivat ilolla vastaa hygienia neuvoja keittötyöskentelyssä. Hotellin omistajakin oli kiinnostunut kuulemaan uusia vinkkejä ja halukas hankkimaan hygieniaa edistäviä tarvikkeita. Jätän heille vielä muistiinpanoja näistä asioista. 

Tansanialainen työtahti on verkkaista, mutta he ovat todella ystävällisiä. Tänään aamupalalla oli 28 asiakasta ja varsinaiseen aamiaisaikaan klo 7-10 keittiössä oli töissä yksi kokki, yksi tarjoilija ja kaksi tiskaria. Aamiaisen valmistelut oli aloittanut yksi tiskari jo klo 6.00Klo 6.45 tuli kokki töihin valmistamaan aamiaismunia asiakkaille. 

Lounas ja päivällinen oli tarjolla ala carte listalta asiakkaan tilauksen mukaan. Tosin lounasaikaan oli kovin hiljaisita ja silloin tuli vain 5 ruokatilausta. Olin itse valmistamassa myös näitä annoksia. Spagetti bolognese valmistettiin ilman paprikajauhetta ja itse spagetti freesattiin vielä voissa keittämisen jälkeen ja maustettiin pippurilla js suolalla.

Minun (Päivi) työpäiväni alkoi tänään klo 8.00 ja aloitimme työnteon hotellihuoneen siivoamisella. Minulle näytettiin kuinka heillä on tapana tehdä ja samalla kyllä kysyttiin miten meillä sama työ tehdään. Jaa ymmäretyksi tultiin , hieman englantia, hieman swahilia ja loput käsiä heiluttamalla. Oli mukava huomata , että ymmärrystä englannin kieleen riitä, rohkeutta puhumiseen ja sanavarasto onkin sitten toinen juttu.

Työtahti kuten Railakin kirjoitti ei toki ole samaa tasoa kuin Suomessa, mutta työpäivät kerroshoitajilla ovat pitkiä. Aamulla aloitetaan 7.00 , 13-14 ruokatunti jonka jälkeen vielä 14-17 työpäivä jatkuu.  Ihmiset täällä ovat aidosti ystävällisiä ja kiinnostuneita meistä.  Kysyin kuinka he ovat oppineet englantia ja sanoivat että koulussa ei ole opittu, vaan turistien ja matkailijoiden avulla oppineet. 

Päivä jatkui huoneiden siivoamisella ja kun lämpötila on +30 niin työskentelyolosuhteet ovat tietysti jotain aivan muuta kuin meillä Suomessa. Ergonomia sänkyjen pelaamisessa on haastavaa ja tietysti puhtaus - ja hygieniakäsitys on toisenlainen.

Meille on kerrottu , että he haluavat meiltä uusi ideoita ja toimintatapoja joten toivottavasti pääsemme edes jonkinlaisen kädenjäljen jättämään yhteen Tansanialaiseen hotelliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti